Proces – BMD Bouwen met Daadkracht

Wij leveren kunststof kozijnen, kunststof deuren, kunststof Schuifpuien, kunststof Schuifdeuren en vaste ramen, draai-kiepramen, horren en deurkozijnen maar ook voor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen op onze webshop www.onlinekozijnshop.nl of in onze showroom gelegen aan de Wattstraat 19C te Zoetermeer.

Kunststof Kozijnen

Kunstof Kozijnen

Er is een keuze uit maar liefst 40 foliekleuren Kunstof Kozijnen voor binnen of buiten, met of zonder houtnerf structuur.

Schuifdeuren

Kunststof Deuren

De kunststof deuren die we voeren op de site zijn twee type kozijnen van het merk Aluplast. Dit zijn Ideaal 4000 Verdiept NL profiel inbouwdiepte 120 mm, is uit te voeren met Hout Verbinding Look & Ideaal 4000 inbouwdiepte 70 mm. Wij hebben maar liefst 75 type voordeuren online staan.

Schuifpuien

Kunststof Schuifdeuren

We hebben online 3 type kunststof schuifdeuren:
Kunststof hef-schuifdeuren met Thermostep onderdorpel 204 HST 85 4 delig of HST 85 2 delig,  Kunststof schuifdeur / kunststof schuifraam Multislide 80 & Kunststof kiepschuifdeur / raam PSK parallel-schuif-kanteldeur systeem

Proces

Processen

In veel gevallen met name in Zoetermeer bevinden zich op een diepte van gemiddeld 14 meter toepassen. Ook tijdens het aanbrengen van de heipalen wordt er op gelet dat de stalen buispaal voldoende weerstand heeft. Als er onvoldoende weerstand is kan het voorkomen dat er wordt besloten om een dieper gelegen zand pakket te nemen die wel voldoende drde nodig. Deze palen worden berekent door een constructeur, hier wordt ook rekening gehouden met bijvoorbeeld negatieve kleef. Mochten er onregelmatigheden zitten in de sonderingen, dan kan het voorkomen dat we dikkere dan wel langere stalen buispalen moeten aagkracht bied. Als draadkrachtige zandlagen. Deze zandlaag is afhankelijk van de sonderingen draagkrachtig genoeg om het gewicht van een aanbouw te dragen. Middels een stalen buispaal met wapening en beton worden deze zandlagen bereikt. Hoe meer gewicht de aanbouw heeft des te meer palen zijn er dit niet goed wordt uitgevoerd kan dit hele grote gevolgen hebben.

Een fundering bestaat in veel gevallen uit een tempex U kist. In deze kant en klare bekisting wordt de wapening gesteld welke door de constructeur is berekend. Deze bekisting wordt afgevuld met beton. Een fundering moet ten alle tijden op minimaal 600mm diepte liggen, anders bestaat het risico dat het onder de fundering gaat vriezen en dat de bevroren grond de metselwerk constructie omhoog kapot drukt. De kist is van tempex met een RC waarde van 2,5 deze isolatie zorgt ervoor dat er niet teveel kou naar binnen kan doortrekken met een koudebrug of een condensatie plek in vloer of wand tot gevolg.

Bekijk Voorbeeld

Balken broodjesvloer: Op de nieuwe aangebrachte fundering worden betonbalkjes geplaatst. Tussen deze betonbalkjes worden Tempex broodjes geplaatst. Samen met de wapening en een laag beton ontstaat er een lichtgewicht betonvloer. Er is altijd ruimte onder de balken broodjesvloer, deze ruimte is noodzakelijk voor het beluchten van de bestaande kruipruimte onder de woning. Als er geen beluchting meer is dan ontstaat er vocht ophoping en een vervelende lucht, in de ernstigere gevallen wordt de bestaande constructie aangetast. De vloer wordt afgewerkt met een cement dekvloer hier in kan elektra dan wel vloerverwarming worden geplaatst.

bekijk voorbeeld

Een aanbouw kan worden uitgevoerd met een binnengevel van houten regels met hiertussen isolatie en een afwerking van een gipsplaat. Het voordeel is dat u binnen ruimte winst heeft omdat de constructie slanker is. Een ander kosten voordeel is dat de aanbouw met minder heipalen gemaakt kan worden omdat de aanbouw minder zwaar wordt. Achter de gipsplaat kan eventueel hout worden aangebracht om toch de TV te kunnen ophangen.

Een nadeel van houtskelet wanden is dat het minder massa heeft, zo kunnen geluiden iets meer door dringen naar binnen ten opzichte van kalkzandsteen. In de zomer kan de aanbouw iets sneller opwarmen. In de praktijk maken wij veel wanden met een houten regelwerk mensen willen extra ruimte en willen dit niet inleveren voor de constructie.

De buiten gevel wordt over het algemeen uitgevoerd met traditioneel metselwerk, voordat er wordt gemetseld zorgen we voor een aantal monster stenen voor het maken van de juiste keuze, er is altijd wel een steen te vinden die mooi past bij uw bestaande gevel. In bijzondere gevallen kiezen we voor een steenstrip als gevel afwerking, dit kan voorkomen als we een aanbouw extra licht willen maken, zo kan de aanbouw bijvoorbeeld zonder constructie versterkingen boven op een parkeergarage worden gebouwd, het nadeel is dat de steen keuze beperkt is en dat de kleur afwijkt.

bekijk voorbeeld

Kozijnen worden geleverd in hout, aluminium, en kunststof, een aanzienlijk deel van de kosten van de aanbouw zit in de aankoop van het kozijn. De garantie van een kozijn hangt af van de garantie van de leverancier dit verschilt van 5 tot 15 jaar. Wij doen alleen zaken met leveranciers die dit in het verleden ook hebben waar gemaakt. Belangrijke keuze welke vaak wordt vergeten is nemen we wel of geen gelaagd glas. Indien u om wat voor reden dan ook door de beglazing valt dan kan dit ver gaande gevolgen hebben voor de rest van uw leven, zie ook NEN 3569. Op beglazing zit in bijna alle gevallen 10 jaar garantie. Wij leveren altijd HR++ beglazing, standaard isolatie glas is achterhaald en isoleert vele malen minder en passen wij niet meer toe. Er zijn vele malen meer zaken waar op gelet moet worden, tijdens de aanvraag van het kozijn vullen we dit in.

Bekijk ons assortiment

bekijk voorbeeld

U kunt ervoor kiezen om uw huidige gevel te laten zitten, let er wel op dat er ten alle tijden een lood constructie en een koude brug onder breking wordt aangebracht om kou en vocht doorslag te voorkomen!

Indien u ook een gevel doorbraak maakt dan moet er in sommige gevallen een staal constructie worden geplaatst voor het opvangen van het buitenblad of het opvangen van het buiten en binnenblad. Hoe een en ander moet worden opgevangen hangt af van de soort materialen. In de praktijk kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er extra heipalen geslagen moeten worden om de druk van de staalconstructie over te brengen op de heipaal. Een constructeur dient altijd berekeningen op te stellen of de nieuwe draagconstructie voldoet, als de draagconstructie niet voldoet kan er scheurvorming in het boven liggende metselwerk komen, in het woonkamer plafond kan scheurvorming optreden.

bekijk voorbeeld

Het dak wordt in bijna alle gevallen uitgevoerd met een vurenhouten balklaag, op basis van de lengte van de balk berekent de constructeur de afmetingen van de toe te passen dakbalken. Op de dakbalken brengen we een 18mm dakplaat aan met hier op Pir dakisolatie.

Het dak wordt voorzien van een 2 laags gebrande bitumen dakbedekking. Afhankelijk van de hoeveelheid af te voeren water wordt er bepaald hoe groot de hemelwaterafvoer moet worden. De dakranden worden afgewerkt met een aluminium daktrim. Met name bij nieuwbouw zijn deze daktrimmen in kleur uitgevoerd, deze daktrimmen worden kant en klaar op kleur geleverd.

bekijk voorbeeld

Hou rekening dat een aanbouw licht kan weg nemen in de woonkamer. Indien gewenst kunnen we een lichtstraat plaatsen. Lichtstraten kunnen we in maatwerk aanbieden in hout en aluminium. Ook een standaard lichtstraat van www.luxlight.nl is mogelijk. Goedkopere licht opbrengst, bespreek de mogelijkheden tijdens het opnamegesprek.

Daklicht-01Daklicht-03Daklicht-02

Heeft u interesse in een van onze diensten ?

Neem vrijblijvend contact met ons op of
vul ons offerteformulier in

Contactformulier

Met het aanvinken van de checkbox ga ik akkoord met het opslaan en gebruiken van mijn persoonlijke informatie om contact met deze te kunnen opnemen. Wij verstrekken geen informatie aan derden

9 + 12 =

Contactgegevens

BMD Bouw B.V.
Wattstraat 19C
2723 RA Zoetermeer
T. +31653811472
T. 079 34 162 59
E. info@bmdbouw.nl
I. www.bmdbouw.nl

KVK nummer 52317374
BTW nummer NL850391829B01
IBAN NL77ABNA0551278595